Forskellen på snus og nikotinposer

Forskellen på snus og nikotinposer

Den store trend er rullet ind over Danmark og har fået hold i de unge danskere, men hvor mange af dem kender egentlig forskel på snus og på nikotinposer? Kender du forskellen?

Her får du et overblik over hvad forskellen er på de to.

Snus

Snus er små poser, der indeholder både tobak og nikotin. Snus lægges ind under læben og virker ved at nikotinen frigives og trænger ind i slimhinderne i munden hvorefter der føres ud i blodet. Derfra rejser det til hjernen hvorefter der frigives dopamin. Snus og tyggetobak kan ligne hinanden meget, men tyggetobak er lovligt i Danmark mens snus er ulovligt, og tyggetobak kan tygges, mens snus ikke kan.

Nikotinposer

Forskellen på nikotinposer, som dem kan kan få hos Nikopouches, og snus er at nikotinposer ikke indeholder tobak. De indeholder nogle af de samme ting som snus men de indeholder ikke tobak. Det der sker når dopaminen frigives er at man føler sig lykkelig. Man føler velvære og at man er i en rus. Men det der er ulempen ved dette er, at når nikotinniveauet daler igen så mister man denne følelse igen. Det er derfor nikotin er så afhængighedsskabende.

Man kan få nikotinposer med forskellig indhold af nikotin så de kan indeholde meget, middel eller lidt nikotin og de kan være tilsat forskellige smage såsom mint, cola elelr frugt. Det er en af grundene til at nikotinposer er så populære blandt unge. I Danmark er nikotinposer lovlige, modsat snus, og det er fordi de ikke indeholder tobak.